Voortaan kunnen de leerlingen van de gemeentelijke basisschool Mozawiek in Ezaart onder een pareltje van een overdekte speelplaats spelen. Op dinsdag 2 februari werd deze nieuwe speelplek officieel in gebruik genomen. Leerlingen van campus Het Spoor bouwden leuke volksspelen die deze speelplaats extra hip maken. Een mooi staaltje van een geslaagd samenwerkingsproject!

Door het sterk stijgend aantal leerlingen, werd het overdekt gedeelte van de speelplaats in basisschool Mozawiek te klein. Een werkgroep van leerkrachten en ouders werkte in samenspraak met de leerlingenraad een oplossing uit. Er werd geld ingezameld en ook het gemeentebestuur financierde een deel van de onkosten. Hierdoor kon de bestaande fietsenstalling omgebouwd worden tot een speelplaats.

Rustige speelzone

Voor de herinrichting tot een rustigere speelzone, staken ouders, leerkrachten en sympathisanten de handen mee uit de mouwen. Speciaal ontworpen banken werden zelf gemaakt. Afgeschreven grote houten kabelbobijnen werden na een likje verf, hippe speeltafels.

Volksspelen

Ook de leerlingen van de afdeling 'Duurzaam Wonen' van campus Het Spoor zetten met veel enthousiasme hun beste beentje voor. Onder begeleiding van hun leerkrachten ontwierpen en bouwden zij houten volksspelen: een sjoelbak, tossbak, knikkerbaan en kaas met gaten. Op maandag 1 februari kwamen zij de spelelementen zelf opbouwen.